preloader

Warmtepomp • Warmtepompen: de natuur als bron

Je hebt verschillende soorten warmtepompen. Zowel in woningen als in industriële toepassingen bieden ze heel wat voordelen. Allemaal werken ze volgens hetzelfde principe: via een natuurlijke bron warmte opwekken. Welk systeem je kiest, hangt af van wat mogelijk is in jouw specifieke situatie. We helpen je al even op weg.

warmtepompen

Water-water warmtepomp

Beschik je over een stuk grond met veel grondwater? Dan kan je ervoor kiezen de warmte uit dat grondwater te halen en zo je centrale verwarming op temperatuur te brengen.

warmtepompen

Lucht-lucht warmtepomp

Wind is altijd aanwezig en dat maakt dit type warmtepomp zo interessant. Deze warmtepomp haalt haar warme en koude energie uit de buitenlicht en brengt deze binnenshuis met een koudemiddel. De binnenunit garandeert vervolgens een aangename temperatuur in de ruimtes.

warmtepompen

Grond-water warmtepomp

Ook wel geothermie genoemd. Hierbij haal je warmte uit de grond. Dat kan via een diepteboring of via een horizontaal captatienet. Dat laatste is vooral aan te raden wanneer je over een grote tuin of oppervlakte beschikt.

Onze partners

Wil je weten welke warmtepomp bij jouw woning past en wat jouw concrete voordelen zijn? Ecofinity biedt betaalbare oplossingen door warmtepompen rechtstreeks te importeren van bij de fabrikant. We installeren niet alleen je warmtepomp, we zorgen ook voor de nodige koppelingen en aansluitingen op de andere technieken in je woning of gebouw.

Contacteer ons

zonnepanelen

Ontdek onze realisaties

Realisaties